Slim laden: hoe u het meeste uit uw elektrische auto haalt


Elektrische auto's zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Ze worden alsmaar populairder en dat is niet zonder reden. Ze zijn namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar helpen u ook besparen op brandstofkosten. Maar hoe haalt u nu het meeste uit uw elektrische auto?

Elektrische auto opladen: een kunst op zichzelf

Het opladen van een elektrische auto is net even anders dan het tanken van een benzineauto. Het vraagt om een andere manier van denken, een andere manier van doen. Maar als u eenmaal de kneepjes van het vak kent, zal u zien: elektrisch rijden is zo gek nog niet.

Slim laden: hoe werkt het?

Een van de hoofdonderwerpen in dit artikel is, zoals de titel al doet vermoeden, slim laden. Slim laden is een manier van opladen die gericht is op maximale efficiëntie en energiebesparing. Het is een techniek die rekening houdt met de beschikbare netcapaciteit en de momenten waarop stroom goedkoper is. Hiermee kan de oplaadtijd van uw elektrisch voertuig worden geoptimaliseerd. Maar hoe past u dit nu toe?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wanneer u het beste uw auto kunt opladen. Over het algemeen is dit 's nachts, omdat de stroomtarieven dan lager zijn. Sommige elektrische auto's bieden de mogelijkheid om een oplaadschema in te stellen, zodat het opladen automatisch op het meest gunstige moment begint.

 

Laadpalen | JL Systems

Met het gebruik van een laadpaal bij uw thuis kunt u uw wagen veel sneller opladen.

Duurzaam rijden: goed voor de portemonnee en het milieu

Duurzaam rijden heeft niet alleen voordelen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het draagt bij aan groene mobiliteit en is daarmee een stap in de goede richting naar een duurzamere wereld. Met een elektrische auto vermindert u de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met een benzine- of dieselauto. Daarnaast maakt u, door slim te laden, optimaal gebruik van groene stroom, wat een positieve invloed heeft op het milieu.

Graag een laadpaal installeren thuis?

Heeft u vragen over het slim laden van uw elektrische auto of wilt u meer weten over de diensten die wij aanbieden? Neem dan gerust contact op via info@jlonline.be 

 

Contact | JL Systems

Wij zijn dé referentie in de installatie van groene energie met zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en meer.

Meest recente posts

Energiezuinig bouwen of verbouwen, dat wil toch iedereen.

Contacteer ons

In de kijker

Contact

Vraag hier uw offerte aan

Heeft u nog vragen of heeft u interesse om met ons samen te werken voor uw toekomstig project? Contacteer ons!