Laadpalen

Laadpalen

Een laadpaal thuis

Sneller opladen zonder overbelasting

Met het gebruik van een laadpaal bij uw thuis kunt u sneller opladen zonder dat u de netaansluitkracht hoeft te upgraden, waardoor de installatie- en laadkosten worden verlaagd.

De oplader kan het laadvermogen aanpassen aan andere gebruikers in het gebouw om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Met de handige app volgt u in enkele seconden het laadproces mee.

Thuis opladen is goedkoper dan via een publiek laadpunt. Bovendien kan u de verbruikte stroom inbrengen voor terugbetaling door de werkgever. 

Contacteer ons

Neem laadkosten in eigen handen

Geniet van een belastingvermindering door gebruik te maken van slimme laadpalen. Op die manier kiest u er ook voor om rekening te houden met de beschikbare zonne-energie. Aangezien de elektrische stroom in beide richtingen meet, kan het elk overschot waarnemen dat wordt opgewekt door zonnepanelen.

De laadsnelheid wordt aangepast aan de belasting van het stroomnetwerk. Zo kan de stroom niet uitvallen tijdens het opladen door de load balancing die geïntregeerd is.

Een laadpaal op het werk

Op maat van uw bedrijf

Met een elektrisch wagenpark kiest uw bedrijf voor duurzaamheid en lange termijn denken. Het aanbieden van een elektrisch oplaadpunt is bovendien erg eenvoudig in onderhoud. Wij komen langs bij uw bedrijf en nemen onder de loep welke laad- en vergoedingsmogelijkheden het meest tegemoetkomen aan uw behoeften en die van uw medewerkers.

De laadpalen van uw bedrijf kunnen ook worden opengesteld voor bezoekers of het brede publiek. De tarieven kan u daarbij zelf instellen.

Fiscale aftrekbaarheid voor particulieren

Het wetsvoorstel voorziet vanaf een belastingvermindering van 45% voor particulieren. Met een maximum van €1.500 per laadpaal. Vanaf 2023 wordt het voordeel afgebouwd naar 30% en vervolgens gehalveerd naar 15% in 2024. Voorwaarden: de laadpaal heeft een slimme sturing en wordt bevoorraad met groene stroom.

Fiscale aftrekbaarheid voor ondernemingen

Het wetsvoorstel voorziet een aanzienlijk belastingvoordeel voor bedrijven. Vanaf 1 september 2021 tot 31 december 2023 komen ondernemingen in aanmerking voor een belastingaftrek tot 200%. Van 1 januari 2023 tot 31 augustus 2024 daalt het belastingvoordeel tot 150%.

Belangrijke voorwaarde voor belastingaftrek op laadpalen voor bedrijven

Het fiscale voordeel geldt enkel als de laadpaal ook (semi-)publiek toegankelijk is voor derden of buurtbewoners, bijvoorbeeld op de parking van het bedrijf. Particuliere gebruikers betalen dan voor het opladen van hun elektrische wagen.

18 jaar ervaring

1 zaakvoerder

4 teams met specifieke expertise

Energiezuinig bouwen of verbouwen, dat wil toch iedereen.

Contacteer ons

In de kijker

Contact

Vraag hier uw offerte aan

Heeft u nog vragen of heeft u interesse om met ons samen te werken voor uw toekomstig project? Contacteer ons!