Warmtepompen

Een uitstekende investering voor uw ecologische voetafdruk én energiefactuur

Warmtepompen

Energiefacturen worden elk jaar duurder. Wat als we warmte eenvoudig kunnen halen uit de lucht, de grond en het water rond ons? Dat kan al, met een warmtepomp. Warmtepompen zijn er in verschillende soorten en maten. JL Systems helpt met advies en installatie.

Voordelen van een warmtepomp

Warmtepompen bieden een hele reeks voordelen ten opzichte van klassieke centraleverwarmingssystemen. Niet alleen is het rendement hoger en het verbruik lager, warmtepompen gaan ook langer mee. Het warmtecomfort ligt hoger en veel systemen kunnen zowel opwarmen als afkoelen. In combinatie met zonnepanelen zijn ze momenteel de meest duurzame keuze voor uw verwarmingssysteem, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Het principe van warmtepompen

Hoe haalt de warmtepomp de warmte uit de omgeving? Het principe is vergelijkbaar met dat van een koelkast. De koelvloeistof in de warmtepomp neemt energie van de omgeving op en verdampt. De hierdoor ontstane warmte op lage druk wordt vervolgens op hogere druk gebracht door middel van een compressor. Dat doet de temperatuur stijgen en het is die warmte die de lucht of het water in uw woning op zijn beurt opwarmt. Daarna condenseert de damp opnieuw tot water.

Er zijn ook warmtepompen die kunnen afkoelen. De koelvloeistof onttrekt dan warmte uit de omgeving van het huis.

Waarom zijn warmtepompen zo voordelig?

Warmtepompen verbruiken energie om de warmte uit de bodem naar boven te pompen. Maar ze brengen meer energie op dan dat ze verbruiken. Daarom leveren warmtepompen een belangrijke bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Welke warmtepompen zijn er geschikt voor uw huis?

Waterpompen heb je in verschillende soorten naargelang de bron van de warmte (lucht, grond of water) en de plaats in huis waar de opwarming gebeurt (de lucht in huis of het water in de buizen). Er bestaan ook hybride waterpompen die in combinatie met centrale verwarming werken.

JL Systems heeft jarenlange ervaring met zowel de verschillende types als de merken van warmtepompen. Daarom kunnen wij u het best adviseren met het beste systeem naargelang uw budget.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of om een gratis vrijblijvende offerte.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie Limburg


Provincie antwerpen

Provincie Vlaams-Brabant

Brussels Hoofdstedelijk Gewest